Hotell & Resorts i Khao Lak

Åtta mil norr om flygplatsen i Phuket ligger den välbesökta turistorten Khao Lak. Här finns många fina hotell i centrum men också en bit utanför. Alla hotellen håller hög standard och även om det är nära till stränderna har man satsat hårt på stora poolområden. Det är en av anledningarna till att Khao Lak i sydvästra Thailand är så populärt bland barnfamiljer.

Strand i Khao Lak

För den som inte vill ha tjo och tjim från de små liven kan man boka in sig på hotell där barn inte bor. Det finns en del barnfria hotell att välja bland här i Khao Lak. Visste du förresten att Khao Lak betyder ”De förankrade bergen” på thai.

Hotellområden i Khao Lak

Många av hotellen ligger i närheten av strand. Stränderna är långa och det finns många fina dykställen här i Andamanhavet, ett bihav till Indiska oceanen. När man ska leta och välja hotell är det enklast att utgå ifrån områdets namn. Ta del av våra hotelltips för det område du är intresserad av att bo i.

  • Kuh Kak Beach
  • Pakarang Beach
  • Bang Niang Beach
  • Nang Tong Beach
  • Bangsak Beach
  • Pak Weep Beach
  • Lamru
  • Lamkaen Beach
  • Baan Nam Khem

De mest populära områdena är Nang Tong och Bang Niang. Det är mycket beroende på de fina stränderna och utbudet av shopping och restauranger. Här finns de flesta av turisthotellen belägna.

Resa till Khao Lak

Den närmsta flygplatsen om man vill resa till Khao Lak är den i Phuket. Det är enkelt att åka med buss eller minibuss hit även från Krabi eller Bangkok. Om du bokar en flygstol och hotell på egen hand blir det oftast mycket billigare än att köpa paketresa.

Väl i Khao Lak är det enkelt att åka taxi s.k. songtaew. Se till att förhandla om priset innan du stiger på. Normala priser är mellan 80-200 baht beroende på avstånd. Det är i regel dyrare att åka taxin på kvällstid.

Utflykter från Khao Lak

Många som reser hit passar på att ta en tur till Similan och Surin. Det är två stycken mycket populära öar där dykning och snorkling är det som lockar. Man kan ta sig dit med motorbåt som utgår från piren i Khao Lak.

Similanöarna fick nationalparksstatus 1982 och är relativt oexploaterat. Det tar ungefär 2-4 timmar att ta sig hit med båt beroende på hur snabb den är.

De allra flesta gör bara dagsturer ut till öarna. Det finns möjlighet att bo i tält eller enkel bungalow på ön Koh Miang. Om det är ett äventyr du vill prova på, se till att ta med ficklampa och myggspray för natten.

Surin-öarna ligger 6 mil väster om Phang Nga. Här finns dyk- och snorkelvatten i världsklass. Ögruppen består av fem öar där den norra ön Koh Surin Neua och den södra ön Surin Tai är de mest kända. Här finns camping och bungalows att bo i. Öarna bjuder på många fina vandringsleder, speciellt på den norra ön.

Planerar du en resa ut till öarna är det under december till mars som är bäst. Det är den period då havet är lugnt och stilla.

Khao Laks utbud av restauranger och barer

Det finns många enkla matställen som serverar genuin thailändsk mat i Khao Lak. Går du längs stranden kan du slinka in på någon av alla de fisk- och skaldjursrestauranger som finns där.

Längtar du hem till Sverige en kort sekund kan du beställa svenska maträtter på Viking Steak House and Pizzeria. Där finns till exempel köttbullar med stuvade makaroner. McDonald’s finns också representerade här i Khao Lak.


Inläggsförfattare: ThaiGuide