Bang Niang Beach

På andra plats bland Khao Laks populäraste stränder kommer Bang Niang Beach. I söder av stranden kopplar den ihop mot Nang Thong, den strand som toppar listan.

Stranden har genomgått många förändringar de senaste åren. Om du besökt området tidigare som backpacker, bli inte förvånad om det ser helt annorlunda ut nu än när du var där sist. Området har fått ett flertal resorts och nya restauranger.

Bang Niang Beach en solig dagBang Niang ligger väldigt nära Khao Lak centrum men har ett eget mindre köpcentrum också. Stranden är lång och bred med fantastiskt skön och gyllengul sand. Även om stranden hör till de mest populära blir det aldrig trångt och överfullt.

Hotell nära Bang Niang Beach

Antalet hotell och restauranger är betydligt färre här på Bang Niang än de är på Nang Thong. Det finns ett 15-tal bra hotell att välja på, från 3-5 stjärnigt boende. En del hotell ligger längs en väg som går parallellt med strandremsan. Vill man bo en bit ifrån finns det ytterligare hotell en bit in över land och ofta till en billigare penning.

Väljer man hotell i första ledet längs strandremsan kan man avnjuta en strålande utsikt mot Andamanhavet och avnjuta solnedgången från balkongen.

Tre rekommenderade hotell vid Bang Niang är:

  • Casa de La Flora (exklusivt)
  • Chongfah Resort
  • Khao Lak Riverside Resort & Spa

Aktiviteter vid Bang Niang-stranden

Ett flertal olika aktivitetsföretag har verksamhet vid och nära stranden i Bang Niang.

Dykare under båt

Skulle du vilja prova på och lära dig laga genuin thaimat? Ann Khaolak Thai Cooking Class håller kurser i matlagning vid Memories Beach Bar. Läs mer på hennes blogg här.

En aktivitet som inte kostar mer än lite svett är att ta promenader längs den långa stranden. Se till att du vänder vid lagom distans så att du inte blir för trött på tillbakavägen. Ta även med dig en vattenflaska när solen steker som hårdast. Behöver du vila en stund kan du söka dig in i skuggan under något träd längs med stranden.

En trevlig och enkel aktivitet är minigolf. Det kan man spela på Khaolak Adventure MiniGolf. Banan är uppbyggd lik en djungel och beskrivs på hemsidan att vara som att kliva rakt in i en Indiana Jones film. Minigolfbanan är öppen dagligen från kl 10-22.


Inläggsförfattare: ThaiGuide