Koh Chang – en paradisö

Koh Chang är Thailands tredje största ö och är en stor marin nationalpark. Det har blivit en väldigt populär ö för den som vill ha en lugn och skön semester. Ön är ca 30 km lång och 10 km bred.

En paradisö - Koh Chang

Ön har knappt 5000 invånare men med antalet turister under högsäsong är det något fler människor här. Men det är ändå en av de lugnaste områdena för den som vill ha bad och sol i Thailand.

Saker att göra på Koh Chang

När du varvat ner och tagit det lugnt en stund på ditt hotell eller stranden finns det flera olika aktiviteter att göra på Koh Chang. Det finns en elefantanläggning, Ban Kwan Elephant Camp, på ön dit man kan åka för att umgås eller rida på elefanter.

Vill man gå på trekking med elefant kan man boka en två-timmars tur för ca 900 Baht (Chang Chutiman Tour). Turen tar turister genom tropisk regnskog in till vattenfallet Wang Nam Kiev där turen tar en paus före återresan.

Gillar du inte elefanter och hellre vill ta dig fram på dina egna ben kan du gå på trekking. Det finns guider att anlita för det är ganska lätt att gå vilse. Klong Sok är en djungel dit många beger sig för vandring i tropisk miljö.

Vill du ha mer action kan du bege dig till Treetop Adventure Park Koh Chang. Det är en aktivitetsbana uppe i träden. Med linbanor, över hängbroar, nät och svingande lianer ska du ta dig genom banan. Det tar ungefär 2 timmar att ta sig igenom banan som är öppen för alla över 12 år eller minsta längd 140 cm.

Golfspelande turister som vill jobba på svingen kan åka till Koh Chang Cookies Driving Range. Banan är öppen dagligen från klockan 9 till 20 och det kostar 50 Baht för en hink med 40 bollar.

Havet och öarna runt Koh Chang är ett paradis för snorklare och dykare. Den bästa ön sägs vara den lilla ön Koh Rang, som har en skyddad kuststräcka dit fiskare inte får åka. Sikten under vattnet är riktigt bra och man kan se så långt som 30 meter.

Nybörjare inom dykning eller snorklare kan testa vattnet kring Koh Yak och Koh Laun. Där finns korallrev och exotiska fiskar i ett grundare vatten. Att åka ut till dessa öar från Koh Chang tar ca 1 timme. Boka upp en halv- eller heldag för aktiviteten.

White Sand Beach

På västra sidan av ön ligger den mest populära stranden på Koh Chang. Det är hit man anländer när man kommer med färjan från fastlandet. White Sand Beach (WSB) är 2,2 km lång och har finkornig sand som sluttar lätt mot det azurblå havet.

Tidsvattnet är ganska kraftigt i den här delen av havet. Strandremsan är därför mycket bred under lågvatten och många väljer att ta långa strandpromenader under den tiden.

Längs WSB finns ett stort utbud av affärer och restauranger. Här finns t.e.x Ban thai för genuina thailändska rätter, Invito om man vill ha italiensk mat men även snabbmatsställen med pizza och andra traditionella europeiska rätter.

Populära hotell på Koh Chang

Tre populära hotell på ön är:

  • Coral Resort Koh Chang
  • Kwaimaipar Orchid Resort Spa
  • Mercure Koh Chang

Inläggsförfattare: ThaiGuide