Flyga till Bangkok – Suvarnabhumi Airport (BKK)

Bangkoks flygplats är den absolut största i Thailand. Den heter Suvarnabhumi, vilket betyder ”Det gyllende landet” och syftar på kontinentala indochina. Det ska uttalas ”su-wan-na-poom” på thai.

IATA migrerade flygplatsens kod BKK från den gamla Don Muang. Den ligger 30 km öster om Bangkok och man kan enkelt resa till och från flygplatsen med buss, tåg eller taxi. Här finns också goda möjligheter till egen hyrbil direkt från flygplatsens ankomstterminal.

När man kommer till Bangkok ska alla ankommande resenärer fylla i ett ankomstdokument. Det delas ut på flyget till Thailand och lämnas sedan i passkontrollen.

Direktflyg till Bangkok flygplats från Sverige

Direktflyg från Stockholm

Att flyga direkt till Bangkoks flygplats går att göra från Sverige. Thai Airways flyger direktflyg (Boeing 777-300) från Stockholm Arlanda. Flyget tar ca 10 timmar och avgår strax efter lunch med ankomst till Bangkok vid 6-tiden på morgonen lokal tid.

Norwegian kör också direkt från Arlanda till Suvarnabhumi. Deras flyg, ett Boeing 787 Dreamliner) tar 11 timmar och avgår på eftermiddag med ankomst vid frukosttid lokal tid i Thailand.

Avgångar finns nästan alla dagar i veckan och priserna på enkelresor varierar från 2500 kr upp till 12 000 kr beroende på flygbolag och avresedag.

Flyga till Bangkok med max 1 stopp

Om man kan tänka sig att mellanlanda en gång på resan till Bangkok finns det några fler rutter att välja på.

Dels kan man resa via Köpenhamn och det är ett bra alternativ för dig som har Landvetter (Göteborg) som närmsta flygplats eller bor i Skåne och kan ta tåget över Öresundsbron till Kastrup.

Från Köpenhamn flyger bl.a. Norwegian och flygtiden därifrån är ca 11 timmar.

Ett annat alternativ är via Helsingfors och där flyga med Finnair. De har satsat mycket på den asiatiska marknaden och har många avgångar till Asien.  Från Helsingfors flygplats tar det lite drygt 9 timmar att åka till Bangkok. Till Helsingfors kan du ta dig med valfritt flygbolag men bokar du även denna korta flygtur med Finnair får du ganska bra pris.

Kan man tänka sig en något längre total restid och mellanlandning nere på någon europeisk flygplats finns det väldigt många fler alternativ. Det finns många avgångar från t.ex. Frankfurt, Zurich och München. Även London är ett alternativ även om det blir lite åt fel håll från början. Men det kan ju vara trevligt att kombinera med en liten storstadsvistelse på europeisk mark också.

Flygbolagen som då finns att välja på är t.ex. Lufthansa, SAS, Swiss Air och British Airways. Även Thai kan du åka med från Stockholm till London och sen vidare direkt där till Bangkok. Väljer du mellanlandning i Europa får du räkna med totala restider på 13-16 timmar.


Inläggsförfattare: ThaiGuide